Nyhet-250409Som et ledd i Merkur-Trykks engasjement for å bevare miljøet vil tilbudene våre fremover være basert på papirløs godkjenning av trykk-dokumenter.

Utskutt og falset «plot» fases ut som standard i våre tilbud. I stedet tilbyr vi såkalte, «PDF Proofs». Det vil si lavoppløste PDF filer som er rippet på samme måte som det endelige trykkresultatet.

For å generere en papir «plot» må vi frakte papir og blekk fra Belgia til Norge. Deretter blir de rippede dokumentene skrevet ut hos oss, falset og skåret før det blir kjørt med budbil hjem til deg. Ved å gå vekk fra dette som standard sparer vi miljøet i form av frakt og forbruk av papir og blekk.
Ønsker du fortsatt en papir utgave som siste godkjenning vil det være fullt mulig, men det vil komme som et tillegg.

Riktige farger på den digitale blåkopi
Papir «plot» er ikke kalibrert og vil derfor ikke være fargeriktig. Våre PDF proofs har en innebygd icc profil som såkallt «output intent», denne profilen beskriver hvordan fargene vil se ut. Har du en god og kalibrert skjerm vil du med andre ord få kontroll over fargene. Vi anbefaler at du bruker Acrobats Pro´s verktøy, Output Preview og huker av for «Simulate Paper White» når du vurderer farger.

Trenger du en god skjerm eller kalibreringsutstyr kan vi både levere og hjelpe deg, les mer om dette her.