En kjølig vårdag i mars 2019 rullet det nye biler ut på veien for kundene til Merkur Grafisk. Bilene går på strøm, og dette er et av mange grønne grep som den miljøbevisste bedriften tar.

Svanemerket papir, bærekraftig maskinpark og gode prosesser for trykk og kjemikalier var ikke nok for Merkur Grafisk. De ønsker å være en grønn bedrift, så da var det naturlig for dem å bruke elbiler til transport.

– Jeg ble så glad da jeg oppdaget Xfrakt. Nå kan vi i Merkur Grafisk bidra til bruk av elbiler, og for oss er det enda et steg i vår bevisstgjøring og satsing for å bli en miljøvennlig bedrift, sier daglig leder Kjetil Sjøeng.

Grønn transport

Xfrakt er et innovativt budbil-selskap med stort fokus på god service og godt miljø. Bilene deres er 100% elektrisk innenfor Oslo/Lysaker/Drammen/Gardermoen/Ski.
– Vi så at det manglet noe i markedet, og startet derfor Xfrakt for å bedre servicen i budbilbransjen, men også for å være mer innovative og bruke det beste og mest miljøvennlige alternativet- som i dag er elbiler, sier Benjamin Juell, daglig leder i Xfrakt.

Xfrakt har god erfaring med logistikk fra tidligere selskaper, og de vet derfor at det er viktig å ha de beste sjåførene og den beste servicen. De ønsker å revolusjonere måten vi ser på transport, og nå er de veldig fornøyd med å ha andre grønne bedrifter på laget.

– Vi synes Merkur er helt topp. Som flere av Xfrakts kunder så deler Merkur Grafisk mange av våre verdier. De har fokus på miljø, veldig god service, imøtekommende ansatte, men kanskje viktigst av alt så vil de alltid fornye seg og de er ikke redde for å prøve noe nytt. Alt dette gjør at vi har et flott samarbeid med Merkur, sier Juell.

En drivkraft mot et grønt samfunn

Kjetil håper at de kan bidra til bruk av elbil, og at flere av kundene deres smittes av det grønne engasjementet. Merkur Grafisk var en av de første grafiske bedriftene som ble svanemerket og de investerte nettopp i en ny, bærekraftig maskinpark, som også var et grønt grep.
– Vi må, vil og ønsker å være så rene og grønne som mulig. Forhåpentligvis kan vi inspirere og oppmuntre de andre kundene våre til å gå over til elbil. For oss er det viktig å ta det samfunnsansvaret, og derfor er det enkelt for oss å ta de valgene, sier Sjøeng. – Vi skal være en drivkraft mot et grønt samfunn, for vi gjør ikke dette bare for oss, vi gjør det for hele verden, legger han til.