Ved utgangen av 2017 kjøpte Merkur Grafisk opp design- og reklamebyrået Gjerholm Design. Hensikten var å kunne tilby sine kunder et utvidet spekter av tjenester. For Gjerholm Design var en viktig målsetning ved oppkjøpet å styrke sine tjenester innen digital kommunikasjon og sosiale medier.

Nå er første del av jobben gjort og to nye medarbeidere er på plass, Amy Crowther, digital rådgiver og Stian Hansen, digital markedsfører. Amy har erfaring fra DNV og eget selskap der hun har jobbet med en svært variert kundegruppe; fra oljesektor, veldedige organisasjoner til kunstprosjekter. Hun har spisskompetanse innen konseptutvikling, innholdsproduksjon, tekst og digitale medier. Stian kommer fra en stilling som digital markedsfører i Island ProTravel der han har hatt ansvar for markedsføring i Norge, Sverige, Danmark, UK og Nord-Amerika. De jobber begge tett med kundene for å finne og utvikle optimale løsninger i jungelen av digitale kommunikasjonsverktøy.

Vi er veldig glade for å ha fått Amy og Stian på laget. De er godt i gang og vi ser at det tilfører fantastiske merverdier til vår allerede etablerte kompetanse. Gjennom dem kan vi tilby et enda større spekter av tjenester som samlet gir bedre resultater for våre oppdragsgiveres kommunikasjonsbehov.

I tillegg har Gjerholm Design fått på plass ny daglig leder. Steinar Gjerholm, som har ledet byrået siden oppstarten i 1980, går over i rollen som kreativ leder. Han gleder seg til å få bruke all sin tid på det han liker aller best – kundene. Steinar har vært tydelig på at han ønsker å være med i selskapet videre, men at det er å jobbe med kundene og løsningene han brenner for. Nå får han muligheten til det.

Bente Lunke Norum overtar rollen som daglig leder. Hun har tidligere vært leder i Tangram Design og har lang erfaring som både leder og prosjektleder i design og kommunikasjonsbransjen. De siste årene har hun i tillegg jobbet med organisasjonsutvikling og kulturutvikling i team og idrettslag. Bente startet jobben 1. august og skal frem mot 2020 bruke mye av sin tid på å finne gode samarbeidsrutiner slik at kundene får en helhetlig og effektiv opplevelse når de jobber sammen med byrået.

«Gjerholm er et spennende byrå med god bredde i både tjenester og kunder. De er godt etablert, samtidig som de har et uforløst potensial i organiseringen og samhandling med Merkur. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle og utvikle byrået videre. Vi skal passe på å beholde og utvikle kvalitetene vi har, men samtidig ta i bruk nye ressurser og kunnskap. Det blir spennende for oss og enklere for kundene som ønsker en totalleverandør på design og kommunikasjon.

Jeg opplever byrået og de som jobber her som sultne og løsningsorienterte. De bruker ulike metodikker, flater og effekter fra design- og kommunikasjonsfaget som verktøy for å løse kundens målsetning. Vi skal løsrive oss enda mer fra tradisjonelle termer innarbeidet i bransjen og være et skikkelig «ja-byrå» som jobber tett med kundene våre. Det er gøy å lære og ta i bruk nye løsninger som utvikles i vår bransje. Det vil jeg være en del av».

Styreleder i Gjerholm Design, og leder for forretningsutvikling i Merkur Grafisk, Erik Harg, er også entusiastisk over å ha fått inn Amy og Stian, og nå Bente på toppen av laget i Gjerholm:

«Vi har fått til et veldig godt samarbeid med Gjerholm Design. Med både kreativ, designfaglig og digital kompetanse så tett på, kan vi nå levere en mye større bredde av tjenester til kundene våre. Nå gleder vi oss til at Bente kan fortsette å bygge et moderne, tverrfaglig byrå som utvikler gode løsninger for kundene og samarbeider enda tettere med oss i Merkur Grafisk.»

Om Gjerholm Design

Gjerholm Design er et design- og kommunikasjonsbyrå med fokus på enkel og effektiv formidling. Selskapet har mer enn 30 års erfaring som design- og reklamebyrå, og kan med sine 10 ansatte tilby rådgivning, idé- og konseptutvikling, grafisk design, profil- og identitetsdesign, illustrasjon, web- og interaksjonsdesign, digitale kampanjer og interaktive løsninger.
gjerholm.no

Om Merkur Grafisk

Merkur Grafisk er en av Norges ledende, største, og mest solide grafiske leverandører, og tilbyr de fleste typer ombrekking, trykk, print, ferdiggjøring og distribusjon. Selskapet har gjennom mer enn 90 år bygget en organisasjon som er tuftet på fleksibilitet, kvalitet, miljø og leveringssikkerhet, og har i dag 47 ansatte.
merkurgrafisk.no