Nå må vi stå sammen, hjelpe hverandre og slå ring om norsk produksjon.

Koronaviruset herjer fortsatt i verden, og Norge befinner seg i en unntakstilstand. Alt fra privatpersoner til hele bransjer merker konsekvensene av de siste ukene på kroppen. Sammen med fall i oljeprisen rammer virusutbruddet store deler av norsk næringsliv. Ifølge E24 påvirker ringvirkningene i dag 1 av 4 bedrifter, og halvparten av norske bedrifter frykter de vil oppleve en effekt. 

Den norske kronen er på sitt laveste nivå på 30 år, og både euroen og dollaren er vesentlig dyrere enn den var ved årsskiftet. Den svake kronen påvirker prisen på flere av våre innsatsfaktorer, noe som vi ser oss nødt til å hente inn igjen i markedet. De økonomiske konsekvensene korona situasjonen gir påvirker oss alle, og grunnet økte råvarepriser må også våre priser justeres med mellom 5 og 10 % fra 15 april.

 

Hva betyr dette for oss alle sammen? 

Jo, det betyr at tiden er inne for å vise samfunnsansvar. Finansministeren oppfordrer alle til å stille opp slik at vi kan trygge arbeidsplassene når vi skal tilbake til hverdagen. Hjulene må holdes i gang. Vi bør støtte opp under lokale bedrifter, og vi bør handle mer kortreist. Slike tiltak er nødvendige nå, og det er tiltak som er positive for både miljøet, den norske produksjonen og samfunnet generelt. Ved å opprettholde bestillinger og planlagte produksjoner er man med på å holde hjulene i norsk næringsliv i gang. Og man bidrar til at vi alle kan komme tilbake til et trygt samfunn på den andre siden. 

I de siste ukene har det vært flott å se hvordan dugnadsånden har spredd seg over hele Norge. Vi må slå ring om samfunnet vårt, hverandre og de norske bedriftene. Og alt som spirer og gror. Som Jahn Teigen så fint sier det i sangen sin ”Slå Ring”:

 

Hold ut

Hold sammen

Slå ring om det vakre som fins

Slå ring om hverandre 

Slå ring om din bror

Og alt det som spirer og gror

 

Hos Merkur Grafisk ser vi fortsatt fantastisk mange muligheter- sammen med dere!