I 2018 var papirgjenvinningen i Europa på hele 72 %. Nå satser papirindustrien på å øke til 74 % gjenvinningsgrad innen utgangen av 2020. Derfor er papir et bærekraftig valg.

I noen land er gjenvinningsgraden på 80 %, noe som sannsynligvis er den maksimale graden av gjenvinning som er mulig, ettersom noen papirprodukter ikke kan gjenvinnes siden de oppbevares lenge (bøker), eller de blir ødelagt eller forurenset ved bruk (toalettpapir, tørkepapir og servietter).

I Europa resirkuleres et papir gjennomsnittlig 3,5 ganger i året. Men papir kan ikke gjenvinnes i det uendelige, for gradvis blir fibrene blir for slitt til at det kan produseres nytt papir. Derfor trengs det nye friske fibre fra trær, slik at den gode syklusen kan fortsette. De nye fibrene som trengs kommer fra fornybar, forvaltet og bærekraftig skog. 

  • Over 50 % av fibrene som blir brukt til å produsere papir og pappemballasje i Europa kommer fra papir til gjenvinning. 
  • 72 % av papiremballasjen i Europa blir resirkulert til nye produkter.
  • 63 % av de europeiske konsumentene foretrekker papp og papiremballasje siden det er bedre for miljøet.
  • Når du kjøper papir, enten det er resirkulert eller nytt, er det viktig å sørge for at det stammer fra en bærekraftige og forvaltede trær.