Tidligere i Papirskolen har vi skrevet om heldekkende laminering med PP folie, og nå skal vi skrive om foliepreg. Ønsker du et særegent og eksklusivt uttrykk på trykksaken din? Eller vil du at noe av budskapet skal fremheves i en metallisk farge? Da bør du velge foliepreg.

Men hva er det egentlig, og hva er forskjellen på preg og foliering?

Folie/foliering:
Med foliering er det mulig å få gjenskape metalliske farger og gull- og sølvfarge på en bedre og mer naturtro måte enn med vanlig trykkfarger. Det finnes mange ulike metalliske farger som du kan velge mellom. Det vil gi trykksaken din et mer eksklusivt og særegent uttrykk.

Preg:
Når kartongen eller arket preges, blir den stanset/klemt slik at det blir en forhøyning eller nedsenking i papiret. Dette gjøres med klisje- også kalt blindpreg. Preging fungerer eksempelvis godt ved trykking av logoer som skal fremheves.

Foliepreg:
Med foliepreg får du den samme forhøyningen i papiret som ved preging, men kombinert med foliering kan du velge metalliske farger som gir trykksaken din et eksklusivt uttrykk.

Kombinasjon av laminat og foliepreg:
For å virkelig fremheve foliepreget og oppnå stor kontrast mellom den blanke folien og papiret anbefaler vi å kombinere med heldekkende matt laminert PP-folie.