Til tross for krevende tider styrer vi skuta fremover og satser stort på utvikling og investering av nytt utstyr i 2022. Vi utvider nå ferdiggjøringen vår med nye og moderne maskiner, for å kunne levere limfreste magasiner og bøker fra egen produksjon. Med dette sparer vi både miljøet og reduserer leveringstider.

 

Fremtidsrettet utvikling og økt produktivitet med Horizon Norge

I samarbeid med Horizon Norge får vi i mars 2022 installert en Horizon CABS linje for produksjon av limfreste hefter. Maskin er helautomatisk og stiller seg om på bare noen minutter. Dette passer perfekt med våre krav til raske leveranser og høy kvalitet.

 

 

Utvidet falsekapasitet med opptil 20 000 ark i timen

Med limfres produksjon i eget hus utvider vi også kapasiteten på falsing. I samarbeid med Luth Gruppen AS får vi levert to nye falsmaskiner fra Heidelberg. De nye maskinene vil revolusjonere hverdagen vår når det gjelder signaturfalsing, gi oss en betydelig effektivitetsøkning og redusere behovet for antall maskiner. Samtidig vil ny automatikk også redusere veldig mange tunge løft i produksjonen. og frigjøre kapasitet. Utstyret fra Heidelberg er av topp kvalitet der teknologi og ingeniørkunst kombineres med kompetanse og erfaring.

 

Heidelberg TH82 PFX med P-stacker og Push 2 Stop

Heidelberg Stahlfolder TH82-P er spesielt designet for dagens og morgendagens krav til industriell produksjon i grafisk industri. Produktiviteten økes enormt med utnyttelse av innmatingssystemet som i stedet for å ha avstand mellom arkene, legger arkene taklagt over hverandre. Hastigheten i en falsemaskin avgjøres av antall meter per minutt i kombinasjon med arkenes lengde. Det nye innmatingssystemet gjør at falsemaskinen kan kjøres med redusert hastighet og samtidig produsere over 20.000 stk. 16-sider A4 per time, med bedre kvalitet! Hver falsestasjon blir utstyrt med integrerte pressvalser for å ta ut mest mulig luft. Dette sikrer topp kvalitet i sluttproduktet.
Dette kombinert med smarte løsninger som automatisk innstilling og Stahlfolder CombiCurve CC41 sikrer at produktivitet blir konvertert til høy netto produksjon selv ved små opplag.

  • Høyeste produktivitet i industriell produksjon i 70 X 100 formatene
  • Unikt overlapp innmatingsprinnsipp i falsestasjonene
  • Høyeste arkhastighet uten å øke maskinhastighet
  • Veldig høy prosess stabilitet takket være moderat maskinhastighet
  • Markedets mest effektive innmatingssystem med PFX pallepålegger
  • «Push to stop» intelligent og automatisert signaturbytte ved «småjobber»

En falsemaskinoperatør i industriell produksjon løfter totalt ca. 7 tonn per skift, noe som kan sammenlignes med en fullvoksen elefant! Når løftene i tillegg øker markant ved mer produktive falsemaskiner er det nødvendig å tenke robotisering. Derfor består den nye løsningen også av en Robotløsning for nedbygging til pall. Roboten er rask og kraftig nok bygget til å ta denne tunge jobben i år etter år. Det er med på å sikre arbeidsmiljøet og ivareta våre ansatte.

 

Heidelberg TH82 + Palamides
Vi fornyer også maskinparken for falsing av alle mulige foldere fra enkle 4-sidere til store kartfalser. Maskinen er helautomatisk og utstyrt med vindusfalselomme og palamides utlegg for håndtering av dobbelproduksjoner.