Bloom 2016-2020

Christian Blooms nye kunstbok- en unik samling satiretegninger og avisillustrasjoner.

Christian Bloom, kjent for sine ukentlige og høyt beundrede illustrasjoner i VG, har gitt ut en bok med sine beste verk. Merkur Grafisk har trykket boken, og Bloom er veldig fornøyd med resultatet.

I 8 år leverte Christian Bloom illustrasjoner til artikler i VGs helgemagasin – en tegning hver bidige uke. Han er kjent for sitt særegne perspektiv og unike strek. To av tegningene ble kåret til «Årets Avistegning», og et stort arkiv med tegninger vokste i takt med fanskaren hans.

De aktuelle og universelle tegningene hans har gått viralt og blitt beundret, delt og diskutert av regissører, professorer og kunsthistorikere verden over. Med motiver og tematikk som nærhet og avstand, kjærlighet, kjøpekraft, klima, teknologi, det moderne livet og Donald Trump- har han truffet bredt i hele verden.

Nå er tegningene samlet i praktboken BLOOM 2016 – 2020. I mai vant Bloom den gjeveste bokprisen “Best of Show” da Visueltpisene ble utdelt i en fullsatt sal på Chat Noir. Boksamlingen er helt unik med fantastiske satiretegninger og avisillustrasjoner. Han var selv med på trykkstart, har fulgt prosessen tett og er superfornøyd med resultatet.

Cappelen Forslag sier at Christian selv var involvert i alle materialvalg til boken.

Han har tatt på tekstil og luktet på papir, han har tatt med seg art director og kamerat Simen Grytøyr inn i prosjektet for å gjøre layout og design sammen med ham, og vært til stede på prøvetrykk hos vårt miljøsertifiserte, lokale trykkeri i Oslo, Merkur Grafisk. Og har man hatt noe som helst med Christian Bloom å gjøre så vet man at ingenting er overlatt til tilfeldighetene, sier de.

TJENESTER:

PRODUKTER: