Chess programhefte

Merkur Grafisk strekker seg alltid litt ekstra

Da programmet til den storslagne musikalen Chess skulle trykkes følte Svovel AS seg i trygge hender hos Merkur Grafisk. 

I 1986 var mesterverket Chess med på å definere musikal- og popsjangeren for en hel generasjon. Torsdag 14. februar 2020 var det endelig duket for den norske premieren på Folketeateret i Oslo. Merkur Grafisk var så heldig å få trykke programmet, i samarbeid med Svovel AS som sto for design. Det stilige programmet oser kvalitet med limfrest rygg, glansfulle ark og det ikoniske hvite, svarte og røde mønsteret på forsiden. 

10 000 eksemplarer gikk i trykken, og designerne hos Svovel synes det er betryggende å samarbeide med det solide, norske trykkeriet, når det er store opplag i sving. Svovel har vært kunde av Merkur Grafisk i ni år, og nok en gang har samarbeidet vært både fruktbart og hyggelig. 

Ellen Renberg fra Svovel

– I en hektisk prosess med en stor forestilling og korte tidsfrister er det godt å kunne stole på Merkur Grafisk som en trygg og dyktig samarbeidspartner. De er bestandig hands on, og  de har fulgt oss tett hele veien. De har rett og slett strukket seg litt ekstra, sier Ellen Renberg fra Svovel.

Alltid i trygge hender

Som lite designbyrå setter Ellen stor pris på oppfølgingen, tryggheten og servicen de får hos Merkur Grafisk. Kundeansvarlige Terje Andersen tok mye ansvar i hele prosessen rundt Chess programmet, og han troppet gjerne opp på døren hos designbyrået for en personlig prat om valgmuligheter og med eksempler på papir, folier og omslag. 

– Men det er ikke bare denne gangen vi fikk spesialservice, sånn har det vært i alle år. Selv om vi er en liten kunde, så følger de oss bestandig nøye opp. Det er alltid hjelp å få, og de er alltid positive. Det er veldig betryggende å ha en samarbeidspartner som kontrollerer at alt blir helt riktig på trykk. Trykkvaliteten er alltid kjempebra, og oppdragsgiveren Scenekvelder var veldig fornøyd med programmet.

Trygt, grønt og lokalt

For Svovel er det viktig å bruke et lokalt trykkeri. De synes det er fint å trygge norske arbeidsplasser og norsk fagkompetanse, og Ellen liker godt at Merkur Grafisk er en solid og erfaren familiebedrift. Merkurs grønne grep er også svært positivt for designbyrået, og miljøsertifiseringene er et godt argument overfor kundene. 

– Jeg får en god følelse å bruke dem. Vi har vært mange år i bransjen selv og synes det er viktig å ta vare på den lokale kompetansen. Det er kort vei opp til Kalbakken for å delta på trykkstart, og muligheten for å kunne følge opp hele hele veien gir en enorm trygghet. 

Se hvordan CHESS-programmet blir til: