/FOLIEPREG

SKILL DEG UT MED METALL EFFEKTER

Velg foliepreg for et eksklusivt uttrykk på trykksakene dine

Ønsker du et eksklusivt uttrykk på trykksaken din? Eller vil du at noe av budskapet skal fremheves? Da kan det være lurt å velge foliepreg som effekt.
Folien finnes i mange varianter og farger, og uttrykket du velger bidrar til å gi trykksaken din et unikt særpreg. Ønsker du å bruke farger som gull, sølv, kobber, bronse eller andre metalliske farger, vil foliepreg være den effekten som som gjengir disse fargene best på papir. Foliepreg kan brukes til å fremheve viktige budskap på trykksaken din, og få den til å skille seg ut.

Preg
Kartongen stanses/ klemmes med klisje- også kalt blindpreg.

Foliepreg
Trykk med varmepregfolie. Her brukes også klisjé og varme for påføring av folie på arket. Ofte brukes det gull, sølv, kobber/ bronse eller metallisk folie som gir et eksklusivt uttrykk.

Foliering
Folie legges på overflaten av trykksaken uten at den preges. Folien vil allikevel bygge litt opp fra papiret.

Hvilket papir bør velges?
Alle typer trykksaker og papir kan ha folie, men om det skal velges foliepreg bør det brukes kartong eller papir med gramvekter over 300 gr. Velges kun foliering kan de fleste type papir og gramvekter velges. Både bestrøket og ubestrøket papir egner seg godt for henholdsvis foliering eller foliepreg.

Bruksområde
Folie brukes for eksempel på visittkort, postkort, DM, flyers, magasiner og bokomslag. Bruk fantasien din, og ta gjerne kontakt for å sparre med oss. Vi hjelper deg gjerne hvis du trenger noen tips for å fremheve trykksaken din.

For å virkelig fremheve foliepreget og oppnå stor kontrast mellom den blanke folien og papiret anbefaler vi å kombinere med heldekkende matt laminert PP-folie.